Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov

Zajeďte do muzea, které jinde v ČR nenajdete, a nechte se ohromit tím, co všechno lze dokázat. Čekají na vás nejlepší světové sportovní a jiné výkony, nejrůznější kuriozity a unikátní exponáty. Určitě se zasmějete, co všechno lidi napadne podniknout nebo vytvořit.

Kontakt

Agentura Dobrý den
Palackého 47
39301 Pelhřimov
region Pelhřimov
25160508
49.432091, 15.225269Mapa
Volné pokoje

Jediné svého druhu ve střední Evropě

Víte, jak velký je největší plyšový medvěd v České republice? Jak vypadá kytara vyrobená ze sirek? A kolik litrů čaje byste si najednou mohli uvařit v největší konvici? Nevíte? Potom určitě navštivte pelhřimovské muzeum. Prohlédnete si tu stovky nejmenších, největších, nejtěžších, nejdelších nebo nejkratších věcí a seznámíte se s nejlepšími výkony českých i světových rekordmanů.

Muzeum rekordů a kuriozit najdete v Pelhřimově na náměstí v městské věži. Během prohlídky na vás čeká celkem 5 pater s více než 500 exponáty, zahrada s obřími předměty a na závěr také expozice Zlaté české ručičky. Spoustu věcí si tu sami vyzkoušíte a u mnoha exponátů se můžete vyfotit.  

Příjemně vás překvapí ochotní průvodci – nadšenci do své práce, kteří vám o vystavených předmětech poví mnoho zajímavostí.

TIP: Vzhledem k prostorám věže není prohlídka vhodná pro vozíčkáře a děti v kočárcích. Kočárek není problém zaparkovat v expozici Zlaté české ručičky, kde vám ho obsluha pohlídá. Cyklisté i pejsci jsou vítáni.

Foto: TIC Pelhřimov, archiv Vysočina Tourism 

Otevírací doba:

Každý den: 9:00 – 17:00

Videogalerie