Farmářské trhy v červenci

Mitrovský angus_2Skvělá příležitost podpořit místní farmáře a vychutnat si čerstvé produkty: 

Léto je v plném proudu a s ním přichází i oblíbené farmářské trhy, které nabízejí skvělou příležitost nejen nakoupit čerstvé a kvalitní produkty přímo od místních farmářů, ale také si užít příjemnou atmosféru a setkat se s přáteli. V červenci se farmářské trhy uskuteční na několika místech Vysočiny, a to v následujících termínech:

6. července

  • Havlíčkův Brod: Navštivte trhy na hlavním náměstí, kde můžete objevit širokou škálu čerstvé zeleniny, ovoce, domácích sýrů a pečiva.
  • Nové Město na Moravě (NMNM): Tento trh je známý svou rozmanitou nabídkou rukodělných výrobků a domácích pochoutek.

13. července

  • Jihlava: Trhy v Jihlavě jsou skvělým místem pro nákup regionálních specialit, čerstvých bylinek a květin.

17. července

  • Polná: Trhy v Polné přinášejí možnost nakoupit od lokálních pěstitelů a výrobců, kteří nabízejí vše od čerstvých plodin po kvalitní maso a mléčné výrobky.

20. července

  • Nové Město na Moravě (NMNM): Druhá příležitost v tomto měsíci navštívit farmářské trhy a vychutnat si domácí produkty v přátelské atmosféře.

27. července

  • Žďár nad Sázavou: Trhy ve Žďáru nad Sázavou zakončují červencové trhové maratony a jsou ideálním místem pro nákup čerstvých potravin na víkend.

Co můžete očekávat?

Farmářské trhy na Vysočině jsou známé svou pestrou nabídkou čerstvých produktů, které zahrnují sezónní zeleninu, ovoce, domácí sýry, uzeniny, pečivo a mnoho dalšího. Kromě potravin zde najdete také různé rukodělné výrobky, jako jsou keramika, šperky a textilie.

Proč navštívit farmářské trhy?

  1. Podpora místních farmářů a výrobců: Nákupem na farmářských trzích přispíváte k podpoře místní ekonomiky a pomáháte udržet tradiční řemesla a zemědělství.
  2. Čerstvé a kvalitní produkty: Všechny produkty jsou čerstvé, často sklizené nebo vyrobené jen několik hodin před prodejem.
  3. Přátelská atmosféra: Farmářské trhy jsou skvělým místem pro setkání s přáteli a rodinou, a také pro navázání nových kontaktů s místními farmáři a řemeslníky.

Těšíme se na vás!

Navštivte farmářské trhy ve vašem městě a užijte si den plný dobrého jídla, zábavy a přátelské atmosféry. Nezapomeňte si přinést vlastní tašky a košíky, abyste mohli odnést všechny ty báječné produkty domů!

Foto: Mitrovsky Angus