Unikátní výstava České betlémy v Třešti

Foto Požárovi_4Představujeme jedinečnou výstavu českých historických skříňových betlémů, která přináší návštěvníkům neopakovatelný pohled na krásu a rozmanitost tohoto tradičního řemesla.

Každý betlém na výstavě je originálním dílem a osobitým vypravěčem příběhu a kulturního dědictví místa, odkud pochází.

Návštěvníci se mohou těšit na širokou škálu betlémů, které sahají od prostých dřevěných figurek až po detailně zpracované modely s osvětlením. Výstava zahrnuje betlémy z různých koutů České republiky, včetně známých kralických betlémů, ale také betlémy z Krkonoš, Orlických hor, Šumavy a dalších regionů.

Figurky jsou vyrobené z různých materiálů, jako je dřevo, papír, keramika nebo sádra, což ukazuje na bohatost a různorodost použitých technik a materiálů. Výstava je průřezem historií betlémářství, obsahuje exponáty od 18. století až po současnost a klade důraz na zachování autentičnosti a ukázku vývoje tohoto řemesla napříč staletími.

Výstava je umístěna v Galerii v budově ZUŠ Třešť na náměstí T. G. Masaryka v Třešti. Prohlídky zajišťuje TIC Třešť, které sídlí v nedaleké Rooseweltově ulici. Přijďte se podívat a nechte se okouzlit krásou a historií českých skříňových betlémů!

Otevírací doba (poslední možná prohlídka v 16.00 hod.)

ČERVEN-SRPEN            pondělí-neděle   9.30-12.00 a 13.00-16.30 hod.
ZÁŘÍ-KVĚTEN                pondělí-pátek     9.30-12.00 a 13.00-16.30 hod.

Vstupné 
dospělí                            60 Kč/osoba 
senioři, děti, ZTP            40 Kč/osoba

Kontakt: 
Turistické informační centrum Třešť, Rooseweltova 462, 589 01 Třešť
e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
tel.: 567 234 567

Foto: TIC Třešť