Pohádkový den v Třešti: Pan Tau, bylinky a originální pohlednice

48023Naplánujte si výlet do malebného města Třešť, které je neodmyslitelně spojeno s oblíbenou postavou pana Tau. Tato pohádková postava, kterou ztvárnil herec Otto Šimánek, má v Třešti svůj vlastní pomník.

Otto Šimánek se v tomto městě narodil a jeho odkaz je připomínán čtyřmetrovou dřevěnou sochou, kterou najdete u autobusového nádraží, nedaleko historického centra. Tato impozantní socha byla vyřezána v roce 2011 jihlavským umělcem Danielem Stejskalem a vznikla jako pocta tomuto významnému rodákovi díky místním betlémářům.

Pokud máte rádi klidná místa obklopená přírodou, navštivte Bylinkovou stezku Být vodou, která byla otevřena v roce 2022. Tato stezka vás provede příjemnou klidovou zónou u Třešťského potoka, kde si můžete posedět mezi valy, obklopeni voňavými bylinkami. Děti si zde přijdou na své díky různým hravým prvkům, které rozvíjejí jejich motoriku, představivost a vztah k přírodě. Mohou se domluvit prostřednictvím potrubního telefonu, kde se setkají u skluzavky, vyšplhají na val nebo prozkoumají tajemné vrbové teepee, kde by se snad mohl schovávat nějaký skřítek. Pro starší návštěvníky je zde příjemné posezení na teráskách či molech, kde si můžete odpočinout nebo si vychutnat příjemné setkání s přáteli.

Dalším unikátem Třeště je obří kovaná pohlednice, kterou najdete na trase Křížové cesty nad městem. Pohlednici vyrobili v místní Kovárně Na vyhlídce a jedná se o originální atrakci, která zaujme malé i velké návštěvníky. Po výstupu na kopec ke Křížové cestě se můžete postavit k pohlednici, vsunout hlavu do typické buřinky pana Tau a stát se tak součástí jedinečné scény. Pokud správně natočíte telefon, v pozadí pohlednice se objeví věže zámku a kostela sv. Martina, což z vašeho snímku udělá skutečný Pozdrav z Třeště. Tento netradiční zážitek přinese nejen zábavu, ale i skvělé fotky, které vám budou připomínat váš výlet.

Výlet do Třeště slibuje den plný pohádkových zážitků, které potěší jak děti, tak dospělé. Vydejte se po stopách pana Tau, prozkoumejte Bylinkovou stezku a pořiďte si originální fotku s kovanou pohlednicí. Přijeďte a přesvědčte se, jak krásný den vás v Třešti čeká!

Foto: Kraj pod Javořicí