Z Třebíče na kole k nejvýše položeným vinicím na Moravě

Krátký cyklovýlet jižně od města Třebíč vás zavede až do osady Sádek, kde se nachází stejnojmenné vinařství pyšnící se nejvýše položenými vinicemi na Moravě.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 27 km
Časová náročnost: 2 h
Výchozí místo: Třebíč - Karlovo náměstí
Cílové místo: Třebíč - Karlovo náměstí
Typ kola: horské, trekové
Období: léto

Za vínem a pohodou

Pokud máte rádi krátké nenáročné cyklotrasy protkané odpočinkovými zastávkami, máme pro vás ideální výlet. V sedle kola strávíte celkem 2 hodiny – první čtvrtina trasy bude více do kopce, odměnou vám však bude několik příjemných sjezdů. 

Okružní trasa začíná v centru Třebíče. Po cyklotrasách 401 a 26 se dostanete do Slavic.  se cyklisté budou držet cyklotrasy do vesnice Slavice. Dál po cyklotrase, jen 2,5 km za Slavicemi na vás čeká první zastávka. Tou je Pekelný kopec, kde se nachází krásná rozhledna. Za hezkého počasí z ní uvidíte renesanční zámek Náměšť nad Oslavou nebo město Moravské Budějovice. 

Cyklotrasa dále vede k vinařské obci Kojetice na Moravě a do osady Sádek. Tady na vás čeká cíl trasy – vinařství Sádek a vinařská naučná stezka. Naučná stezka má necelé 2 km. Pokud se na ni vydáte od začátku června do konce září, můžete si ji projít i s průvodcem. Trasu můžete zakončit stylově degustací místních a moravských vín.

Poté cyklisté potkají technickou zajímavost – nejvyšší bod železniční tratě někdejší společnosti mezi Vídní a Berlínem. 

Cestou zpět projedete obec Mastník, městys Stařeč a jeho místní část Kracovice. Pak už je to kousek zpět do Třebíče, kde jsme cyklovýlet započali.

Foto: David Vančišin, Petr Hejda