Za zvířátky na Jaroměřicko

Poznejte život na farmě a ukažte dětem, co všechno obnáší péče o zvířátka. Máme pro vás dva tipy na místa, kde není o zvířecí společnost nouze. Jsou navíc jen 7 km od sebe.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: školáky

Za zvířátky domácími i exotickými

Do Jaroměřic se můžete vydat s dětmi vlakem a udělat jim výlet ještě zábavnější. Nedaleko nádraží v místní části Popovice je Dvorní zookoutek u Pipinga. V bývalém statku uvidíte velké množství zvířátek, jako jsou kozy, ovce, poníci nebo papoušci. Než se ale do zookoutku vydáte, určitě si domluvte prohlídku předem. Není to klasický zookoutek s pevnou otevírací dobou, kde se mohou návštěvníci volně pohybovat mezi zvířaty. Na návštěvníky si tu musejí speciálně vyčlenit čas, tak ať neodjedete s nepořízenou.

Z Popovic pokračujte přes Jaroměřice nad Rokytnou do Ratibořic. Na rodinné farmě Dvůr Ratibořice uvidíte, jak vypadá chov koz v ekologickém zemědělství. Můžete si prohlédnout, jak farma funguje, nakoupit jejich produkty a posedět tu s kávou v zahradě s dětským koutkem. Abyste nemuseli farmu obdivovat jen zvenčí, ale mohli pozdravit 850 koz osobně, doporučujeme přijet v sobotu, kdy je farma otevřená pro veřejnost. Celoročně od 14 do 17 hodin. Můžete si s dětmi projít stáje a v létě pozorovat kozy na pastvinách okolo farmy.

Foto: Eliška Rodová, Dvůr Ratibořice