Pohádková stezka Panenská

Děti si pohrají, dospělí odpočinou. Vydejte se na výlet do vesničky nedaleko Jemnice. Čeká tu na vás trasa plná úkolů, prolézaček, různých herních prvků a dvě rozhledny k tomu.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 4,3 km
Časová náročnost: 1,5 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Pohádkový výlet v přírodě

Pohádková stezka lemovaná dřevěnými sochami je dlouhá 4 km a skládá se z 11 zastávek. Doma si do batůžku sbalte psací potřeby a na prvním zastavení si v infobudce nebo v informačním centru v Jemnici vyzvedněte brožurku s úkoly. Když ji vyplníte a na konci stezky na stejném místě odevzdáte, získáte drobnou odměnu.

Pohádková cesta vás povede po lesních a asfaltových cestách v okolí vesničky Panenská. Pro kočárky je to trochu náročnější terén, ale s trochou síly a šikovnosti se to dá zvládnout. Na každé zastávce tu najdete informační tabuli s lavičkou, dřevěnou pohádkovou postavou a soutěžním úkolem. Součástí stezky jsou také dvě rozhledny. Rozhlednu u sovy najdete na nejvyšším vrcholu pohádkové stezky v nadmořské výšce 600 m n. m. Z menší Rozhledny pod lesem uvidíte třeba nově opravenou kapličku sv. Jakuba.

Až si celou stezku projdete, můžete se vrátit na začátek na dětské hřiště. Nebo zamiřte ještě na Hastrmanovu ekostezku. 200metrová trasa kolem rybníka má celkem 9 stanovišť a na jejím konci najdete ekobludiště.

Foto: pohadkovastezka.panenska.cz, m-ARK