Na Dalešickou přehradu

Prohlédněte si s dětmi Dalešickou přehradu z rozhledny, z hráze i z paluby lodi. Ideální bude vyrazit během léta nebo časného podzimu, kdy se kolem vše zelená. Celý výlet vám zabere přibližně 5 hodin.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: školáky

Výlet lodí Horácko

Dalešická přehrada je krásná a malebná. Vydejte se poznat její hráz a okolí. Jedná se o nejvyšší sypanou hráz v ČR i v Evropě. I když by to hádal jen málokdo, je o 10 metrů vyšší než Orlík. 

Výlet zahajte na Zeleném kopci, kde stojí jedna z nejstarších rozhleden na Moravě, rozhledna Babylon. Tato kamenná empírová věž vysoká 24,5 m původně vznikla jako zeměměřická věž. Z jejího nejvyššího patra ve výšce 18 m uvidíte jako na dlani velkou část Třebíčska. 

Z rozhledny se vydejte po žluté a pak červené turistické značce na hráz Dalešické přehrady. Pod sebou budete mít hloubku více jak 100 metrů. Je to opravdu úchvatný pohled pro všechny, kterým se z výšky netočí hlava. 

Nezapomenutelným zážitkem je plavba lodí po přehradě. Loď Horácko vyplouvá po celý rok. Můžete se vydat na okružní plavbu až pod skálu Halířku nebo vystoupit na některé ze zastávek a prozkoumat přírodu v okolí přehrady. Na palubu si můžete vzít i pejska, kočárek nebo jízdní kolo.

Foto: m-ARK, Ivo Svoboda, Petr Hejda, Aleš Motejl