Z filmového pivovaru na wellness

Hledáte pohodový program na víkend? Prozkoumejte pivovar Dalešice, kde se natáčely legendární Postřižiny, a dopřejte si luxusní wellness na nedalekém zámku Valeč.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 5 km
Časová náročnost: 1,5 h

Pohodový výlet za poznáním a wellness

Svůj výlet zahajte v pivovaru Dalešice, kde se natáčely legendární Postřižiny. V areálu na vás dýchne atmosféra tohoto oblíbeného Menzelova filmu. Pivovar si můžete prohlédnout prostřednictvím nové multimediální expozice ve staré varně. Samotnou technologii vaření piva vám přiblíží exkurze včetně ochutnávky v nové varně. 

Nezapomeňte se zastavit v pivovarské restauraci, v sezoně funguje navíc hospůdka na nádvoří. Originální suvenýr nebo dalešické pivo zakoupíte v pivovarském obchůdku. 

Během roku se v pivovaru konají také tematické víkendy v restauraci a akce přibližující různá řemesla. V létě si zde můžete užít Hrabalovskou noc, během které zažijete netradiční oživlé prohlídky běžně nedostupných míst. 

Váš další cíl, zámek Valeč, s Dalešicemi pohodlně spojuje cyklostezka. V jednom úseku překračuje frekventovanou silnici, dbejte zde zvýšené opatrnosti. V jeho prostorách se budete cítit jako v pohádce, uvnitř kromě krásných interiérů totiž najdete i wellness. V nové části hotelu na vás čeká vyhřívaný venkovní bazén, zajděte si také do sauny nebo na masáže. Celý wellness je propojený podzemními chodbami. Zámek navíc obklopuje rozsáhlý park s bludištěm a alejemi. 

Foto: Ivo Svoboda, Jakub Mertl