Židovská čtvrť Třebíč

Navštěvujete rádi historické památky? Poznejte je i mimo hlavní sezónu a spojte svůj výlet s netradičním gastrozážitkem. Seznamte se s třebíčskou židovskou čtvrtí, objevte košer produkty a ochutnejte jídla podle tradičních židovských receptů.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 0,5 km

Židovská čtvrť z jiného úhlu

Svůj výlet začněte v Zadní synagoze. Během její prohlídky vám průvodci poví o košer stravování i o jídlech, která Židé konzumují během židovských svátků. 

Jen pár metrů odtud můžete některé dobroty, o kterých jste slyšeli během prohlídky, ochutnat v Kavárně Vrátka. Mezi ně patří třeba macesy či Hamanovy uši. Jistě si tu pochutnáte i na skvělé kávě. Potěší vás také příjemné prostředí či milá obsluha, kterou tvoří mj. hendikepovaní lidé. 

Další procházka židovskou čtvrtí vám zabere klidně celé dopoledne, po ní proto přijde vhod dobrý oběd. Na Tichém náměstí hned u Přední synagogy doporučujeme zajít do Lucky´s Vege bistro. Vaří tady ze surovin, které byste našli tak é v židovské kuchyni. 

Patříte-li k milovníkům vína a chtěli byste ochutnat košer víno, nezapomeňte navštívit kavárnu U Židovské brány. Kromě vín tady mají i výbornou kávu. Na večeři zajděte do jednoho z židovských domů. Hotel Kocour je stylový butique hotel s výbornou kuchyní. Během celého roku tu na dvorku probíhají různé kulturní akce. Velmi zajímavý je třeba adventní koncert. 

Večer můžete zakončit ve whisky baru v židovské čtvrti. Zdejší whisky je košer. Pokud budete mít štěstí, majitel vám určitě ochotně povypráví o výrobě whisky. 

TIP: Chcete si podrobněji naplánovat prohlídky a další program mezi gastrozastávkami? Tipy na zajímavá místa v Třebíči najdete například zde

Foto: Aleš Motejl, facebook.com/vratka.cz