Za vůní zvěřiny

Milujete zvěřinu? Pak vyrazte na Náměšťsko. Navštívíte rozhlednu s netradiční jehlanovitou konstrukcí, projdete se mezi rybníky a tříkilometrovou trasu zakončíte ve vyhlášené restauraci, kde celoročně připravují výtečné zvěřinové speciality.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 3,2 km
Časová náročnost: 1 h

Příjemná procházka klidně i s kočárkem

Na výlet se vydejte od vodojemu, nad kterým se tyčí malá rozhledna. Rozhledna Ocmanice je volně přístupná a na výšku má celkem 15,25 metrů. Když vystoupáte 50 schodů, můžete se z ní pokochat pohledem na zámek v Náměšti nad Oslavou, vesnici Ocmanice a okolní přírodu.

Od rozhledny pokračujte jižním směrem po silnici. Ve stromořadí u Plackého dvora odbočte vlevo k rybníkům Dubovec a Stejskal. Obzvlášť v zimě můžete na vodní hladině obou rybníků spatřit labutě. Až přejdete hráz, pokračujte asi 200 metrů a poté odbočte vlevo. Přejděte přes železniční přejezd a pokračujte po silnici, dokud nedojdete do cíle – motorestu s restaurací, kde si pochutnáte na zvěřinových specialitách.

Dobře připravit zvěřinu, to je kumšt. Pokud máte rádi třeba jelení nebo dančí maso, ale netroufáte si ho péct doma, je pro vás Motorest na Vyhlídce místo zaslíbené. Zvěřinové hody, které tu připravují z farmového chovu vlastní produkce i ze zvěře z okolních lesů, si tu lze dopřávat po celý rok. Restaurace je stylově zařízená a máte z ní výhled přímo do obory. Při čekání na pokrm tak můžete nerušeně pozorovat zvířata ve výběhu.

Foto: Petr Hejda, facebook.com/motorestnavyhlidce