Za zvířátky do Nové Říše a Bohuslavic

Chcete zabavit své děti a dopřát jim zážitky se zvířátky? Hospodářský dvůr v Bohuslavicích a Rodinný Zookoutek v Nové Říši přesně to nabízejí.

Kontakt

Kraj pod Javořicí, z. s.
nám. Zachariáše z Hradce 4
58856 Telč
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 3 km
Časová náročnost: 1 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Hospodářský dvůr v Bohuslavicích je místem, kde se můžete setkat s hospodářskými zvířaty – od drůbeže, přes koně, kozy, lamy, až po exotické druhy, jako je jelen kavkazský nebo andaluzský osel.

Malé děti ocení hřiště s originálními atrakcemi a větší výletníci mohou povodit koně kolem tamější jízdárny. Přímo ve dvoře provozují stylovou restauraci s otevřeným krbem a lákají na venkovskou kuchyni.

Dalším zastavením může být Rodinný zookoutek v Nové Říši. Líbit se tu bude všem, kteří se chtějí na zvířátka nejen podívat, ale poznat je opravdu zblízka. Některá z nich nakrmíte přímo z ruky. Například mývala nebo zvědavé kozičky. Oblíbený je také zážitek se surikatami – jednu z nich – Kvída si pomazlíte a vyfotíte se s ní.

A když už v Nové Říši budete, udělejte si procházku po Novoříšské křížové cestě. Povedou vás zděné výklenkové kapličky a když vytrváte, vyjdete na kopec Spravedlnost s krásným výhledem na Novou Říši a okolní krajinu.

První dvě místa nabízejí možnost blízkého kontaktu se zvířaty, třetí pěknou procházku přírodou, takže jde o fajn výletní den, při kterém posílíte vztah dětí k přírodě a zároveň jim poskytnete zábavu a vzdělání v jednom.

Foto: Kraj pod Javořicí