Vychutnejte si Francii na Vysočině

Když navštívíte Bistrot de Papa v Horních Dubenkách, čas se zastaví. Prvotřídní oběd nebo večeři vám tady vykouzlí bývalý michelinský kuchař.

Kontakt

Kraj pod Javořicí, z. s.
nám. Zachariáše z Hradce 4
58856 Telč
region Jihlava
Volné pokoje

Na první pohled nenápadná venkovská restaurace, ale ve skutečnosti jde o poklad mezi restauracemi v Česku. Plotně tu šéfuje francouzský kuchař a cukrář Rémi Decroix, a tak není divu, že podniku vévodí útulný šarm a tradiční kuchyně v duchu země galského kohouta.

Jídelní lístek na internetu sice nenajdete, buďte si ale jistí, že si pokaždé vyberete a skvěle pochutnáte. Mezi klasiku tu patří cibulačka, šneci po provensálsku nebo lahodný dezert crème brûlée. V létě si sem můžete udělat procházku, spojit návštěvu restaurace třeba s výletem do Telče nebo si sem zajet na kole. Při hezkém počasí je příjemné si posedět na zahrádce nebo v lehátku u rybníka.

Restaurace má otevřeno od čtvrtka do neděle a bez předchozí rezervace je šance na místo mizivá, takže nezapomeňte svá místa s gurmánským zážitkem předem domluvit.

Tenhle rodinný podnik s příjemnou přátelskou atmosférou láká i na možnost ubytování v soukromí podkroví. Zachumláte se do pohodlné postele, naložíte se do volně stojící vany, která je součástí pokoje, nebo si pochutnáte na skvělé francouzské snídani.

Foto: Kraj pod Javořicí