Přijeďte do Telče na řemeslné pivo

Spojte procházku pohádkovou Telčí s návštěvou hned tří řemeslných pivovarů a ochutnejte například Lékárníkovu jedenáctku, Red Ale nebo řízného Holomka.

Kontakt

Kraj pod Javořicí, z. s.
nám. Zachariáše z Hradce 4
58856 Telč
region Jihlava
Volné pokoje

Pěší výlet s ochutnávkou telčských řemeslných piv odstartujte v Pivovaru Trojan v Myslibořské ulici č. 299. Výčep mají otevřený od středy do soboty v čase od 15.00 do 23.00 hodin, od pondělí do pátku do 15.00 hodin tu koupíte láhve k ochutnávce s sebou. Pivo tu vaří od roku 2017 podle původních receptur a tradičních postupů, piva mají nefiltrovaná a nepasterovaná.

Druhá ochutnávka vás čeká v Panském dvoře, kde sládek s mnohaletými zkušenostmi Marcel Hofman zve na tři světlé ležáky a svrchně kvašený speciál 13° IPA Klíčník. Pro zájemce je připravená prohlídka pivovaru a piva si to koupíte od pondělí do neděle v čase od 9.00 do 18.00 hodin, v místní restauraci v Panském dvoře je můžete ochutnat přímo na výčepu.

Třetí zastávkou je nejmladší pivovar, RUXusní minipivovar, kde vyrábí nefiltrovaná a nepasterovaná řemeslná piva a pivní speciály. Prémiový ležák, Mosaic Ale nebo Red Ale – polotmavé svrchně kvašené nefiltrované pivo červené barvy ochutnáte v prostorách hotelu Pangea Na Baště 450, od května do prosince od středy do neděle. Více informací na FB pivovaru.

Užijte si nejen zimní procházku města UNESCO trochu jinak a uhaste žízeň originálními řemeslnými pivy z Telče.

Foto: Kraj pod Javořicí