Sportovní den v Třebíči

Asfaltový okruh, na kterém si můžete v klidu zasportovat, aniž byste neustále uhýbali před auty? Jeden takový najdete na severozápadním okraji Třebíče. Vyrazit na výlet sem mohou běžci, cyklisté i inline bruslaři. Výlet zakončete v multifunkčním areálu Na Hvězdě.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Příjemná trasa vhodná i pro kočárky

Sportovní okruh Zámiš – Bažantnice měří 3,5 kilometru a na šířku má kolem 3 metrů. Je tu tak dost prostoru pro cyklisty, bruslaře, běžce, pěší, rodiny s kočárky a v zimě klidně i pro běžkaře. Součástí okruhu jsou tři parkoviště a dvě odpočívadla včetně lavic a stolů, takže tu můžete v klidu posvačit klidně i v dešti.

Trasa začíná u turistického posezení, vede kolem rybníka a dále po sportovním okruhu. Budete přitom nedaleko místa, kam jezdívali na lovy následník trůnu František Ferdinand d’ Este i pozdější císař Karel I. Pohodovou procházku lze spojit s návštěvou sportovně relaxačního areálu Na Hvězdě, kde najdete také restauraci.

Areál se zaměřuje především na baseball a softball, ale jeho součástí je i lanová pyramida, venkovní posilovna, dětské hřiště, hřiště na pétanque, skate park, inline dráha, běžecká dráha a multifunkční venkovní aréna vhodná pro různé míčové hry. V zimě se tu navíc pravidelně staví dráha pro bruslaře.  

Foto: MKS Třebíč, Zuzana Kratochvílová