Výlet pro malé vědce

Baví vás a vaše ratolesti věda a technika? Přijeďte do Třebíče a navštivte ekotechnické centrum Alternátor a Mozkohernu v židovské čtvrti. Odpoledne si můžete odpočinout a vyzkoušet některé fyzikální zákony na vlastní kůži v aquaparku Laguna.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Nezapomenutelný výlet pro děti i rodiče

Na tomto výletu do Třebíče spojíte zábavu se zkoumáním nových věcí. Kam se podíváte?

Ekotechnické centrum Alternátor

K poznávání a vzdělávání zábavnou formou slouží science centrum, které je na Vysočině jediné svého druhu. V nově zrekonstruovaném interaktivním vzdělávacím centru si vyzkoušíte experimenty s různými přírodními jevy. V muzeu si lze všechny exponáty zblízka prozkoumat i osahat.

Mozkoherna v židovské čtvrti

V ulici Leopolda Pokorného v židovské čtvrti najdete Mozkohernu nabízející chytrou zábavu a trénink mozku v jednom. Můžete tu zkusit dát gól myšlenkou nebo silou vůle provézt kuličku labyrintem. Čeká vás tu také spousta hraček a hlavolamů. Líbit se tu bude všem zvídavým dětem i jejich rodičům.

Aquapark Laguna

Na závěr výletu si zasloužíte pořádnou porci zábavy a odpočinku. Obojí nabízí Laguna, třebíčský aquapark, který je rozdělený do tří částí – zábavní, wellness a plavecké. V zábavní části si užijete řadu atrakcí. Patří mezi ně divoká řeka, houpací kolébka, chrliče vody, masážní a vířivá lůžka, dvě vířivé vany nebo podmořská jeskyně s akváriem. Na ochozu bazénu jsou návštěvníkům k dispozici vyhřívané lavice. Hlavní atrakcí je tobogán s délkou 132 metrů.

Foto: Jakub Mertl, mindball.eu, MKS Třebíč