Odpočinkový den v Jemnici

Parádní program nejen na horké letní dny. V Jemnici najdete hned několik parků, které stojí za návštěvu, a krásné přírodní koupaliště se skluzavkami a tobogánem.

Kontakt

Třebíčsko - moravská Vysočina
Karlovo nám. 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
Délka trasy: 3,5 km
Časová náročnost: 1 h

Do lesa a na koupaliště

Největším parkem v Jemnici je sice park kolem zámku, určitě byste ale měli navštívit i místní arboretum. Od informačního centra se vydejte po Budějovické ulici, až dojdete k přírodně krajinářskému parku. Arboretum se rozkládá na ploše 4,34 ha a je to vlastně takový botanický park plný stromů. Založili ho už v roce 1907 současně s první lesnickou školou na Moravě a dnes zahrnuje více než sto dřevin. Součástí arboreta je také rybníček a spousta laviček, na kterých můžete v klidu rozjímat.

Z arboreta se vydejte k místnímu biotopu. Přírodní koupací biotop Jemnice je koupaliště, které k čištění vody využívá místo chemie rostliny. Biotop má brouzdaliště pro malé děti i část vyhrazenou pro plavce. Jsou tu navíc vodní hřiby, skluzavky a tobogán. Koupaliště má kapacitu asi 400 návštěvníků. Ti si tu mohou zaplavat, koupit si něco dobrého k jídlu nebo pití a poležet si přímo u vody. Třeba pod vzrostlými stromy poskytujícími příjemný stín i ve velkých vedrech.

Foto: Jakub Mertl, Biotop Jemnice